A little bit of nail art IV

To all our readers - this post will be in Croatian only!

Vraćam se manikurama koje sam nosila, ali zbog strke oko svadbe i preseljenja nisam stigla napisati post i dati im zasluženi prostor. Bilo je tu svega i svačega što je okolina prihvatila pomalo začuđenog izraza lica jer je potpuno odskakalo od nekog mog standardnog đira. Nisam ni ja svime bila zadovoljna, no sviđalo mi se to što je bilo drugačije i nešto novo, a i fora mi je bilo to što se opet tražim. Dosadila mi je ziherica!




Suptilno sivo
Ovaj sivi lak je još mlad i zelen u mojoj kolekciji. Kupila sam ga nedavno nakon što sam skontala da nemam niti jednu srednje sivu nijansu. Zapravo imam samo jednu sivu i to dosta tamniju - Essence Movie star i to u staroj bočici - to znalcima sve govori. :) Vidjela sam na pinterestu sive matirane nokte i morala sam ih i ja imati, ali sve prelakirano samo sivom mi se činilo predosadno pa sam radila neki kao skittlette/mix&match, ne znam više ni sama što. :) Tu mi se upalila lampica kako bih mogla iskoristiti sandić Essence Hey, nude i dati mu neki novi đir. Ionako gotovo nitko nije oduševljen tim lakom kao ja pa da ih sve uvjerim da su u krivu. :D Preko jednog sloja baze sam na sve nokte nalakirala po dva sloja sivka Golden rose Fantastic 186 te ih zamatirala Essence Matte TC-om. Dok je TC još bio mokar na palac, kažiprst i pinky sam na brzinu poslagala male crne okrugle zakovice. S prstenjakom i prostakom sam radila tek kada sam bila sigurna da je sve potpuno suho. Prelijepila sam nokte nail art trakicama kako bih dobila uzorak sa slike i prelakirala jednim debljim slojem Essenceovog sandića Hey, nude. Kada sam odstranila trakice, manikura je bila gotova. Volim raditi ovakve kombinacije običnih lakova i sandića jer ispadnu vrlo uredno i zanimljivo.



Teksturni ruffian
Za ovu sam manikuru dobila dosta komentara kako ima ovaj lak u dnu nokta izgleda kao izrast. :D Nisam znala što bih na to rekla jer čak i nakon dužeg promatranja mi takvo što nije palo na pamet. Inače je ova manikura totalni minimalizam pa sam ga odlučila začiniti lakovima različitih tekstura. Preko suhe baze sam sve nokte nalakirala s dva sloja Misslyn Silk touch 05 laka za nokte koji je malo čudan po pitanju svog finisha. Dobila sam ga od naše Illy pa sam ga odmah stavila u optjecaj jer me jako zanimalo kako će to čudo izgledati, a i nisam ranije imala Misslyn primjerke u svojoj kolekciji. Finish ovog laka i ostalih iz te kolekcije je mat, ali sedefasto mat pa svejedno ima neki sjaj. Definitivno nisu lakići koje bih sama odabrala, ali drago mi je da ih imam jer su ful zanimljivi. Kada su se ta dva sloja posušila, pomoću DIY šablone sam napravila luk i ostatak nokta prelakirala sandićem Golden rose Holiday 65. Ovako je to na kraju izgledalo i koliko god  mišljenja podijeljena bila, meni je ovo jedna od ljepših manikura koje sam u posljednje vrijeme nosila. Prilagodljiva, neupadljiva, uredna, a opet vrlo zanimljiva.



Folije
Ova je manikura trebala ispasti moderno u stilu disco fever, mladnački, prozračno, veselo... No nije! Ispala je totalno edgy i što da je tu sada radim?! :D U Kiku sam kupila pakovanje folije u listićima boje zlata nakon što me duže vremena doslovno promatralo sa stalka. Vidjela sam online dosta manikura u kojima su cure koristile takvu foliju, a rezultat bi bile vrlo graciozne manikure pa kontam da ću jednom i ja doći do toga. :) Preko jednog sloja baze sam nalakirala dva sloja sivo-ljubičstog Golden rose Rich color 102. Dok je drugi sloj još bio mokar, u dno nokta sam na palac, kažiprst i pinky stavila malu okruglu zlatnu zakovicu. Na prstenjak i prostak sam stavila ljepilo za foliju i to sam ga nanosila kao da radim distressed tehniku (ocijedila sam kistić ljepila o bočicu i na par mjesta nanjela ljepilo u tragovima). Posebnu foliju za nail art sam prelijepila preko cijelog nokta, dobro pritisnula i brzim pokretom odstranila. Na mjestima gdje je bilo ljepilo, ostala je sjajna ljubičasta folija. Nakon toga sam na par mjesta stavila malo bezbojnog laka da imam za što zalijepiti ovu zlatnu foliju iz Kika koju sam natrgala na manje komadiće. Kada je sve bilo gotovo, prelakirala sam sve nokte jednim slojem TC-a


Pinterestuša
Nisam znala kako da drugačije nazovem ovu manikuru pa eto... Vidjela sam na Pinterestu takvu identičnu i htjela sam je iskopirati. Zadovoljna sam ishodom, ali nisam se baš našla u ovoj manikuri. Nekako mi je prenačičkana i infantilna iako moram priznati da mi se boje baš fino slažu. Za ovu manikuru sam koristila dva laka za nokte: Golden rose Rich color 49 i Manhattan 25G, samoljepljivu vrpcu i crne zakovice. Ovaj breskvasti Manhattan me zapravo prilično ugodno iznenadio obzirom da s njihovim lakovima nemam baš lijepa iskustva, barem što se tiče ove Quick dry linije. Nije problematičan za nanošenje i funkcionira sasvim normalno, čak su mu dva sloja bila i dovljna da sve pokrije, ali za stavljati gore samoljepljivu vrpcu ipak treba dosta dugo čekati ako ne želite da vam se uništi podloga.


Kako vam se sviđa ova serija? Ostalo mi je još svega 3-4 starije manikure koje nisam stigla podijeliti s vama, a želim pa očekujte barem još jedan ovakav post.

 :* do sljedećeg posta!

6 comments:

  1. AMAZING work!!! <3 :D

    ReplyDelete
  2. Siva manikura mi je toliko predivna da ne mogu doći k sebi, svaka čast! :)

    ReplyDelete
  3. odlične, prva mi je totalni zakon *.*

    ReplyDelete
  4. Pohvaljujem sivu, iako ruku na srce nije moja boja :D
    Ali da je sa trakicama i sandićima najlakše raditi - je :)

    ReplyDelete

Thank you for commenting! I appreciate it :)
If you would like we can follow each other - just leave me link and notice that you are following me and I will come to follow you too!